Rådgivning om energiafgifter

Har du styr på din virksomheds afgiftsforhold eller betaler du for meget i energiafgift? Få rådgivning om afgiftsoptimering og spar penge.

For de fleste virksomheder kan det være svært at skabe overblik over og forstå afgiftsreglerne. Det kan dog blive dyrt, hvis der ikke er styr på afgiftsforholdene.

Har din virksomhed ikke indberettet afgifterne korrekt, kan Skat opkræve afgifter med tilbagevirkende kraft. Omvendt kan virksomheder, som har betalt for meget i afgift, kræve godtgørelse fem år tilbage.

Skab overblik over energiafgifter

Din virksomhed betaler afgifter til staten for den energi, den bruger. Dette gælder både for el-, gas- og olieforbrug.

For at kunne skabe overblik over din virksomheds afgiftsforhold og potentiale for optimering, kræver det indblik i din virksomheds energiforbrug fordelt på forbrugstyper og anvendelsesområder, f.eks. adskillelse af energiforbrug på proces- og rumvarme.

Skal vi hjælpe din virksomhed med at afgiftsoptimere, foretager vi detaljerede energimålinger, som skaber overblik over din virksomheds energiforbrug.

Har din virksomhed indgået en Opteamize serviceaftale, indgår både energimålere og afgiftsoptimering i aftalen.

Læs mere om vores koncepter og Opteamize her
Energiscreening

Udnyt overskudsvarmen

Udnyttelse af overskudsvarme er en god forretning for både klimaet og din virksomhed – også selvom der kan være afgifter relateret til udnyttelse af overskudsvarme.

Ønsker du at se nærmere på mulighederne for at genanvende overskudsvarme andre steder i produktionen og/eller sælge overskudsvarme, står vi klar til at rådgive dig i forbindelse med projektet.

Vi kan foretage de nødvendige beregninger for udnyttelse af overskudsvarme samt skabe overblik over afgifterne relateret hertil, hvad enten det er på no cure, no pay projektbasis eller som en del af en Opteamize serviceaftale.

Du kan læse mere om, hvordan vi har hjulpet forskellige virksomheder med effektiv udnyttelse af overskudsvarme i vores cases. F.eks. hvordan ABC Lavpris Randers fortrængte hele indkøbet af fjernvarme til butikken på ca. 200.000 kr. årligt ved at anvende overskudsvarme fra køleanlæg samt til salg af fjernvarmen.

Kontakt os og hør nærmere