Tilskud til varmepumper

Opvarmer du i dag dit hus med olie, el eller biomasse, er der ofte væsentlige energibesparelser at hente, hvis du skifter til en varmepumpe.

Energibesparende varmepumper

En varmepumpe er en miljøvenlig og energibesparende opvarmningsform, som udnytter energien fra husets omgivelser, f.eks. udeluften eller jorden.

Hvad enten du ønsker at skifte til en luft-til-væske varmepumpe eller en jord-til-væske varmepumpe, er det muligt at opnå attraktive energitilskud. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvilken varmekilde du konverterer fra, da dette er afgørende for den samlede energibesparelse. Udskifter du for eksempel et ældre oliefyr med en varmepumpe, kan du opnå et væsentligt energisparetilskud.

Søg tilskud fra bygningspuljen

I 2021 er der afsat 675 mio. kr. i bygningspuljen, som er målrettet energioptimeringer i bygninger. For at få tilskud skal din bolig være en helårsbolig med et gyldigt energimærke (senest fra 1. oktober 2012), og tiltaget skal udføres af en håndværker.

Planlægger du at konvertere til en varmepumpe i 2021 og ønsker du at søge tilskud? Start din tilskudsansøgning her:

Søg tilskud

Du kan IKKE søge tilskud til energiforbedring af sommerhuse uden helårsstatus eller til nybyggeri. Du skal have søgt tilskud, inden du igangsætter energisparetiltaget.