Case – Melgaard VVS

energiØkonomi hjælper installatør til større opgaver

VVS-installatør Benny Melgaard bruger altid Dansk Energirådgivnings energiØkonomi til at beregne tilskuddet fra energibesparelser til sine kunder.

»energiØkonomi er et rigtigt godt system, som jeg nødig ville undvære,«

siger Benny Melgaard, ejer af Melgaard’s VVS.

»Mange kunder bliver overraskede over, hvor stort tilskud de kan få ved for eksempel at udskifte en gammel, ineffektiv biomassekedel med en ny og effektiv,« siger Benny Melgaard, ejer af Melgaard’s VVS.

»Før skulle vi have en energirådgiver til at beregne tilskuddet i større projekter for erhvervskunder, men i dag kan jeg selv lave beregningerne i energiØkonomi, og det er en stor hjælp, som fremskynder processen, fordi man ikke er afhængig af, at en energirådgiver får tid til den opgave,« siger Benny Melgaard.

energiØkonomi er nogle gange med til at udvide opgaven for installatøren. »Med hjælp fra energiØkonomi kan man vise kunden, at de kan få nærmest hele materialeudgiften til isolering af rørføringen betalt af tilskud, fordi energibesparelsen ved isolering er så stor, at tilskuddet dækker en meget stor del af investeringen. Når kunderne ser det regnestykke, kommer isolering ofte oven i den øvrige udskiftning af varmeanlægget,« siger VVS-installatøren.

energiØkonomi
Installatør
Download PDF