Case – Bilforhandler Per B

Energioptimeret udsugning fra tectyl-anlæg

Bilforhandler Per B i Silkeborg har etableret nyt tectyl-anlæg til undervognsbehandling i samarbejde med Dansk Energirådgivning, da der skulle vælges et energieffektivt udsugningsanlæg.

Energibesparelsen i udsugningsanlægget er beregnet til at give en årlig CO2-reduktion på 11,2 ton.

»Tørring og udsugning er de to store energikrævende processer i vores tectyl-anlæg. Derfor var energiforbruget en vigtig faktor, da vi skulle vælge en ny teknisk løsning til udsugning,« fortæller Per Riemenschneider, værkstedschef hos Per B.

»Vores leverandør af udsugningsanlægget gav os valget mellem et billigt anlæg eller et mere energieffektivt udsugningsanlæg. Hvis vi valgte det mest energieffektive anlæg, kunne vi søge om tilskud på grund af energibesparelsen. Da vi blev opmærksom på den mulighed, tog vi kontakt til Dansk Energirådgivning for at få hjælp til at opnå et tilskud ved at sælge energibesparelsen fra udsugningsanlægget,« siger Per Riemenschneider.

»Dansk Energirådgivning har leveret meget professionel rådgivning og været meget hurtige og effektive i hele processen. Vi kunne ikke selv have varetaget processen med at skaffe tilskud, så samarbejdet med Dansk Energirådgivning har været en vigtig del af etableringen af vores nye tectyl-anlæg. Nu har vi både fået det mest energieffektive udsugningsanlæg og samtidig et tilskud til etableringen. På den måde har vi også fået en meget fornuftig tilbagebetalingstid,« siger Per Riemenschneider.

»Det har været en fornøjelse at arbejde med Dansk Energirådgivning, og vi har faktisk ikke brugt ret meget tid på den del af processen, hvilket er vigtigt, når man har travlt i hverdagen med andre opgaver. Hvis vi fremover skal investere i nye energiforbrugende anlæg, tager vi fat i Dansk Energirådgivning igen,« siger Per Riemenschneider, som også har anbefalet Dansk Energirådgivning til andre virksomheder.

Bilforhandler-Per-B
Download PDF